Sposób przygotowania:
Risotto z parówkami
Wszystkie warzywa,oprócz fasolki(fasolka jest mrożona i juz pokrojona) pokroić,pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki,pokroić.
Podsmażyć wszystko na oleju,aż warzywa puszczą sos,dodać pokrojone parówki,dusić wszystko razem 5 min.
Ryż wysypać na sitko, przelać zimną wodą,odsączyć ,wrzucić do warzyw,dodać przeciśnięty czosnek i przyprawy i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Dusić na malutkim ogniu,około 10 -15 min aż ryż będzie miękki,i wypije całą zawartość sosu,wytworzonego z warzyw.
Posypać natką.Smacznego
Podsmażyć wszystko na oleju,aż warzywa puszczą sos,dodać pokrojone parówki,dusić wszystko razem 5 min.
Ryż wysypać na sitko, przelać zimną wodą,odsączyć ,wrzucić do warzyw,dodać przeciśnięty czosnek i przyprawy i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Dusić na malutkim ogniu,około 10 -15 min aż ryż będzie miękki,i wypije całą zawartość sosu,wytworzonego z warzyw.
Posypać natką.Smacznego
darek112
pusieczek2@wp.pl
yola
anullka7
Nie jest to jakaś rewelacja:) ale z braku czasu, szybka potrawa i bardzo smaczna.
vix3r