Sposób przygotowania:
Risotto z pieczarkami
Na patelni ( najlepiej wok ) rozgrzewamy 1 łyżeczkę masła. Wrzucamy ryż i smażymy przez ok 1 minutę dokładnie mieszając Do ryżu dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy przez następną minutę, ciągle mieszając.
Dolewamy ok 150 ml bulionu grzybowego . Gdy , ryż wsiąknie cały bulion , dolewamy kolejne 150 ml , i tak do wyczerpania bulionu .
Na samym końcu dodajemy pozostałe masło - nada ono kremowej konsystencji .
na końcu posypujemy pieprzem. Nie solimy, bulion sam w sobie jest słony.
można dodać startego sera.
Smacznnego:)
Dolewamy ok 150 ml bulionu grzybowego . Gdy , ryż wsiąknie cały bulion , dolewamy kolejne 150 ml , i tak do wyczerpania bulionu .
Na samym końcu dodajemy pozostałe masło - nada ono kremowej konsystencji .
na końcu posypujemy pieprzem. Nie solimy, bulion sam w sobie jest słony.
można dodać startego sera.
Smacznnego:)