Sposób przygotowania:
Risotto z szynką, groszkiem i pomidorami
Cebulę pokroić w kosteczke, podsmażymć na patelni na margarynie, dodać wyciśnięty czosnek, smażyć ok 3 minut, natępnie dodać ryż, smażyć 3 minutki.
Całość zalać na przemian bulionem i winem, dusić do całkowitego wchłonięcia płynu.
W tym czasie obrać pomidory (wydrążyć miąższ), pokroić w kostkę, szynkę pokroić w paski.
Do gotowego ryżu dodać pomidory, pastę z suszonych pomidorów, przyprawy, szynkę i gorszek, dokładnie zamieszać, podawać od razu po przyrządzeniu.
Całość zalać na przemian bulionem i winem, dusić do całkowitego wchłonięcia płynu.
W tym czasie obrać pomidory (wydrążyć miąższ), pokroić w kostkę, szynkę pokroić w paski.
Do gotowego ryżu dodać pomidory, pastę z suszonych pomidorów, przyprawy, szynkę i gorszek, dokładnie zamieszać, podawać od razu po przyrządzeniu.