luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Risotto z udkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne danie jednogarnkowe.

Risotto z udkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Risotto z udkami

 

  • 3 udka
  • 1 szkl ryżu
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 4 pomidory
  • garść suszonej jarzynki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka groszku z puszki
  • natka pietruszki
  • 500 ml bulionu

Sposób przygotowania:

Risotto z udkami
Rozgrzać na patelni tłuszcz, przysmażyć cebulę, dodać ryż i po 2 minutach zalać bulionem. Pogotować 5 min. Dodać po porcjowane udka przyprawy i jarzyny. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając pod koniec dodać pokrojone pomidory i groszek. Odparować, dodać natkę pietruszki. Podawać z sałatą.
Risotto z udkami
Etap 1