Sposób przygotowania:
Rodzynkowe roladki schabowe
Rodzynki zalewamy wrzątkiem, a następnie odcedzamy. Po odsączeniu odkładamy kilka rodzynek do sosu. Pozostałe miksujemy w blenderze i przekładamy na patelnię. Chwilkę wraz z dodatkiem masła podgrzewamy do odparowania wody.Schabowy rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej rozbitej porcji mięsa rozsmarowujemy rozdrobnione rodzynki. Następnie zwijamy roladki. Delikatnie spinamy wykałaczkami, obtaczamy w mące. Cebule kroimy w kostkę, rumienimy na oleju, a następnie dokładamy do niej roladki.. Po zrumienieniu roladek podlewamy je wodą (do 0,5 wysokości roladek). Dokładamy ziele angielskie i razem dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je, a sos zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką. . Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dokładamy do niego wcześniej odłożone rodzynki.Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gotowy polewany sosem, a obok układamy pokrojoną w plastry roladkę.