Sposób przygotowania:
Rogale z makiem
Margarynę posiekać z drożdżami i cukrem, dodać mąkę, jajka, sól oraz mleko, zagnieść ciasto (jak na kruche) i odstawić na około 1 godz do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1.1/2 cm, pociąć w trójkąty.
Na każdy trójkąt nałożyć porcję masy makowej, zwijać rogale. Jajko rozmieszać z mlekiem, posmarować nim rogaliki i posypać posiekanymi orzechami.
Odstawić jeszcze raz do podrośnięcia.
Piec 15-20 min na złoty kolor w temp ponad 180st.
Można masę makową zastąpić masa makową przygotowaną w domu, ale z taką są też bardzo pyszne.
Na każdy trójkąt nałożyć porcję masy makowej, zwijać rogale. Jajko rozmieszać z mlekiem, posmarować nim rogaliki i posypać posiekanymi orzechami.
Odstawić jeszcze raz do podrośnięcia.
Piec 15-20 min na złoty kolor w temp ponad 180st.
Można masę makową zastąpić masa makową przygotowaną w domu, ale z taką są też bardzo pyszne.
Sarenka
Netka
msewka
marietta
Natala1210
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2