Sposób przygotowania:
Rogaliczki kapuśniaczki Gina
Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy na drobno i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym smalcem ze skraweczkami lecz może być bez skwarek ale to dodaje lepszego posmaku i aromatu. Chwilę smażymy po czym dodajemy mięso mielone nadal smażąc. Kapustę kroimy na drobniutko i dodajemy do duszonego mięsa. Grzyby przez noc moczone w małej miseczce płuczemy i kroimy na drobno i jak widzimy że kapusta się troszkę podsmażyła z resztą wrzucamy do całości grzyby. Dodajemy kostkę rosołową wołową nie drobiową ponieważ ma intensywniejszy smak posypujemy majerankiem, kminkiem, czosnkiem granulowanym i oregano. Dolewamy ze 2 szklanki wody i wszystko dusimy około 15 minut pod przykryciem następnie odkrywamy i odparowujemy resztę wody na większym ogniu. Jak jest już farsz pozbawiony większości wody, chłodzimy i blindujemy dokładnie na gładką pastę. Nie jestem zwolennikiem gotowych produktów lecz robienie ciasta francuskiego dobrze zrobionego zajmuje dużo czasu i energii i jak ktoś kiedyś już robił od podstaw ciasto francuskie to wie o czym mówię odchodzi ochota na cokolwiek z ciasta francuskiego dobrze że teraz jest powszechnie dostępne za przyzwoita cenę ...;) polecam. Ciasto rozkładamy na płaskim i przecinamy na kawałki a następnie nakładamy farsz łyżeczką na kwadraciki i zwijamy po przekątnej układamy. Życzę smacznego ;)
marietta