Rogaliki, ale biały mak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 63
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rogaliki smakuja jak z białym makiem , lecz są tansze i bardzo smaczne .mozna dodac rozne bakalie , lukrowac i posypać dowolnymi orzechami .

Rogaliki, ale biały mak

Składniki:

Rogaliki, ale biały mak

 

 

  • Masa z bułki tartej:
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 1 szklanka przegotowanej wody (osłodzonej cukrem)
  • olejek migdałowy
  • bakalie

Sposób przygotowania:

Rogaliki, ale biały mak
Sposób przygotowania: Ciasto:Mleko podgrzać i wlać do miski, dodawać cukier, drożdże, margarynę miękką, wsypać mąkę i ugniatać.wyrobić ciasto jak na kuche ciasto . Wbić dwa żółtka. Wyrobić aż się nie będzie kleiło. Masa:Wszystko razem wymieszać. *Formować rogaliki, nałożyć masę. Piec 20 min w nagrzanym piekarniku (180 stop.)