Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdzowe z nadzieniem makowym
Mąkę przesianą wsypać do miski,wbić wszystkie żółtka do ciepłego mleka dodać cały cukier i drożdże margarynę rozpuścić w garnku. Jak drożdże trochę podrosną wlać wszystko do mąki razem z tłuszczem i porządnie wyrobić ciasto aż będzie odchodzić od miski.Posypać mąką,poczekać aż ciasto podrośnie. Na posypaną mąką deskę partiami rozwałkowywać ciasto wykrawać trójkąty na podstawę trójkąta nakładać łyżką masę makową i zawijać do szczytu. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze,posmarować z wierzchu roztrzepanym białkiem piec 20 minut w temperaturze 175 stopni. Na koniec po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.SMACZNEGO!
cherry
evita0007
andzia67
kwiatula
Natala1210
A.B.
haniakson
moli
reniakopp