Sposób przygotowania:
Rogaliki na słodko.
1.Drożdże rozpuścić w ½ szklanki ciepłego mleka, łyżce mąki i łyżce cukru pudru. Odstawić do wystygnięcia. Na stole usypać kopiec mąki, dodać jajko wymieszać z resztą cukru pudru, pozostałe ciepłe mleko, roztopioną margarynę oraz zaczyn. Zagnieść na ciasto.
2.Odstawić. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, podzielić na trzy części i rozwałkować. Pokroić na trójkąty, ułożyć na nich po kostce czekolady i zawinąć, zaczynając od szerszej części. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 15-20 minut w temperaturze 180’C. Posypać cukrem pudrem.
2.Odstawić. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, podzielić na trzy części i rozwałkować. Pokroić na trójkąty, ułożyć na nich po kostce czekolady i zawinąć, zaczynając od szerszej części. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 15-20 minut w temperaturze 180’C. Posypać cukrem pudrem.