blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Rogaliki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Rogaliki nadziewane

Składniki:

Rogaliki nadziewane

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki nadziewane
Drożdże rozkruszyć z cukrem, posypać łyżką mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Masło z mąką posiekać, dodać drożdże i śmietanę. Połączyć wszystkie składniki i włożyć ciasto do lodówki na 4 godz. Po wyjęciu pozostawić je na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkować na placki, małym talerzykiem wyciąć koła, pokroić je na ćwiartki, posmarować dżemem i zawinąć rogaliki. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.