blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Rogaliki nadziewane z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Rogaliki nadziewane z powidłami

Składniki:

Rogaliki nadziewane z powidłami

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki nadziewane z powidłami
Drożdże, cukier i śmietanę rozmieszać, zostawić na parę minut, żeby rozczyn ruszył. Z mąki, masła, jajek, soli i wyrośniętych drożdży przygotować ciasto. Schłodzić je, a następnie rozwałkować na nieduże placki. Każdy placek pokroić na 4 części. Ćwiartki placków posmarować powidłami i zwinąć w rogaliki. Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.