A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Rogaliki z ciasta francuskiego z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rogaliki są świetną popisową przekąską na imprezę lub rodzinne spotkanie. Wyglądają pysznie i najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem

Rogaliki z ciasta francuskiego z farszem

Składniki:

Rogaliki z ciasta francuskiego z farszem

 

  • 1 ciasto francuskie (możemy kupić)
  • 1 filet z kurczaka
  • 30 dkg pieczarek
  • 20 dkg żółtego sera w kawałku
  • 1 cebula
  • barszcz czerwony jako dodatek
  • przyprawa kebab gyros
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rogaliki z ciasta francuskiego z farszem
Fileta kroimy w cienkie paseczki (ok. 3 cm) podsmażamy na oleju w przyprawach kebab-gyros i do kurczaka. Pieczarki kroimy na drobne kawałeczki i dusimy z cebulka pokrojona w kosteczkę. Ser żółty ucieramy drobno na tarce. Ciasto francuskie kroimy na ok. 12 prostokątnych kawałków. Na każdą porcje posypujemy na środku ser żółty, na to kawaleczek kurczaka potem pieczarki i znów ser. Formujemy rogalika i pieczemy w piekarniku na złocisto ok. 30 min. Podajemy z szklanką czerwonego barszczu. Smacznego!