Sposób przygotowania:
Rogaliki z czekoladą 4
Margarynę rozetrzeć palcami z pszenną mąką. Drożdże rozpuścić w mleku. Dodać 2 łyżki cukru. Dokładnie wymieszać,a następnie przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Jajko ubić z pozostałymi 2 łyżkami cukru. Dodać je do mąki z margaryną. Następnie wlać drożdże. Dokładnie wyrobić ciasto. Wyrobione przełożyć do miski, przykryć i wstawić do lodówki na ok. 1 godz. Po tym czasie wyjąć ciasto i podzielić je na 3 części. Każdą rozwałkować i pokroić na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie układać po kostce czekolady i zwijać ciasto od szerszego końca do węższego formując rogaliki. Rogaliki poukładać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze ok. 200 stopni C przez 20 minut.