SUPERPRZEPIS

Rogaliki z otrębami

  • 1
  • renatka1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Rogaliki z otrębami Więcej zdjęć (2)

Rogaliki z otrębami w środku a na wierzchu posypane ziarenkami sezamu. Mięciutkie, pulchne i przepyszne.

Składniki:

Rogaliki z otrębami

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z otrębami

Etap 1

Rogaliki z otrębami
Do miski należy wsypać mąkę, otręby i sól.

Do miski wsypać mąkę i otręby dodać sól i wymieszać,

Etap 2

Rogaliki z otrębami
Ciasto po wyrobieniu pozostawić do wyrośnięcia.

Następnie dodać jajka i drożdże rozmieszane z ciepłym mlekiem i cukrem. Wyrobić ciasto. Pozostawić pod przykryciem na około godzinę do wyrośnięcia.

Etap 3

Rogaliki z otrębami
Ciasto po wyrośnięciu należy podzielić na 12 części.

Po tym czasie z ciasta uformować wałek i podzielić go na 12 części.

Etap 4

Rogaliki z otrębami
Ciasto rozwałkować na placek i zrolować je jak naleśnik.

Z każdej części rozwałkować placek i zwinąć go jak naleśnik a potem złączyć brzegi.

Etap 5

Rogaliki z otrębami
Rogaliki przed pieczeniem należy posmarować mlekiem i posypać sezamem.

Rogaliki układać na blaszce i po około 15 minutach posmarować mlekiem i posypać sezamem. Piec w 200 stopniach przez około 20 minut.