Sposób przygotowania:
Rogaliki z owocowym nadzieniem
Zaczynamy od wyrobienia ciasta, mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy masło i siekamy nożem na drobne kawałki. Następnie dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto należy schłodzić około godziny w lodówce, owinięte folią aluminiową. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Jabłka i pomarańcze obieramy i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy aż jabłka zmiętną. Posypujemy cynamonem i mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy każdą z nich na kształt koła. Koło dzielimy na trójkąciki i na każdy nakłądamy łyzeczkę farszu owocowego a następnie zwijamy i formujemy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.