Sposób przygotowania:
Rolada
Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do zastygnięcia.Białka ubić na sztywną pianę,żółtka wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel,dodać do piany a potem stopniowo mąkę delikatnie mieszając.Dużą blachę wyłożyć natłuszczonym papierem do pieczenia wylać ciasto piec w 180*C w nagrzanym piekarniku ok.15 min.Upieczony biszkopt posypać cukrem przykryć wilgotną ściereczką,odwrócić papier spryskać zimną wodą zdjąć z ciasta i zwinąć razem ze ściereczką.Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl.gorącej wody,śmietanę ubić z cukrem na koniec wlać przestudzoną żelatynę.Galaretkę pokroić w paski wyłożyć na brzegu ciasta,cały biszkopt posmarować śmietaną zwinąć w roladę tym razem bez ściereczki.
wedith1