Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z jabłkamiOwoce
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, następnie układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem i posmarowanej rozpuszczonym masłem. Posypujemy rodzynkami, a także budyniem, cynamonem i cukrem.
Biszkopt
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodawanym po łyżce, następnie dodajemy po jednym żółtku a na samym końcu mąkę pszenną wymieszana z proszkiem do pieczenia
Pieczenie
Na ułożone na blasze owoce wlewamy ciasto biszkoptowe i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 do 30 minut
Wykańczanie
Gorące ciasto przekładamy na ściereczkę biszkoptem do dołu i zwijamy roladę. Owijamy ściereczką i pozostawiamy aż ciasto wystygnie. Zimna roladę posypujemy cukrem pudrem