Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z kremem kakaowym
Jajka wybić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy. W garnku zagotować wodę, miskę położyć na garnku z gotującą się wodą i ubijać aż brzegi zaczną obsychać. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. 1/3 masy jajecznej odłożyć. Do pozostałej wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną folią , posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni na jasnozłoty kolor. Po upieczeniu jeszcze ciepły zwinąć w ściereczce w rulon. Masło rozetrzeć w misce dodając pozostałą masę jajeczną i aromat. Czekoladę rozpuścić, dodać kakao, wymieszać, połączyć z masą. Przyprawić do smaku spirytusem. Ze ściereczki rozwinąć biszkopt, skropić wodą, posmarować masą, ułożyć powidła lub galaretkę i ponownie zwinąć roladę. Wstawić do lodówki, wystudzić. Ozdobić według uznania.