Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z masą orzechową
Białka z 4 jajek ubić na sztywną pianę z 4 łyżkami cukru. Ciągle ubijając dodawać stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną dużą blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10 minut. Po upieczeniu jeszcze ciepłe zwinąć w rulon w wilgotną ściereczkę. Do miski wbić pozostałe jajka, wsypać pozostały cukier i cukier waniliowy, ubić na parze, Gdy ubite miskę zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo ubite jajka. Do masy dodać kakao, orzechy, skórkę pomarańczową, spirytus i dokładnie wymieszać. Biszkopt wyjąć ze ściereczki posmarować masą i powtórnie zwinąć w rulon. Polać rozpuszczoną czekoladą, ozdobić według uznania.