Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z ptasim oczkiem
Biszkopt: Przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia, wszystko wymieszać i odstawić na kilka chwil na bok. Do jajek dodać cukier i zmiksować go do otrzymania puszystości. Partiami dodawać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć delikatnie biszkopt z piekarnika i przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i zostawić do ostygnięcia. Przełożenie: Do wysokiej miski przelać śmietankę i wstępnie ubić. Dodać zagęstnik oraz cukier puder i ubić na sztywno. Stopniowo wlewać sok z cytryny i miksować na gładko.Dodać skórkę i wymieszać. Rozsmarować na biszkopcie ( 2 łyżki bitej śmietany odłożyć do dekoracji), ułożyć 4 kostki ptasiego mleczka. Zrolować i odłożyć na kilka godzin a najlepiej na cała noc. Z pozostawionej śmietany zrobić rozetki. Ptasie mleczko pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na rozetkach. Pokroić na plastry. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83