Sposób przygotowania:
Rolada brokułowa
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku, gotować 10minut, osączyć i posiekać. Jajka ubić na pienistą masę, dodać mąkę, szczyptę soli, brokuły, dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i rozsmarować na grubość 1cm. Piec w 180stopniach przez 15minut. Biszkopt przykryć wilgotną ściereczką i zwinąć w ścisły rulon. Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, zeszklić na 2łyżkach oleju. Dodać pomidory i dusić na małym ogniu, aż odparuje większość płynu. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do pomidorów dodać czosnek, zioła, paprykę, sól i pieprz. Wymieszać. Dodać bułkę tartę i dokładnie wymieszać. Wystudzone ciasto rozwinąć, usunąć papier, posmarować sosem pomidorowym i ponownie zwinąć w roladę. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Roladę ułożyć na blasze, posypać żółtym serem i zapiekać aż ser się rozpuści.