Sposób przygotowania:
Rolada czekoladowa z twarożkiem
Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka z cukrem, dodać żółtka. Zmieszać mąkę z mąką ziemniaczaną i kakao. Przesiać do piany, wymieszać wszystkie składniki. Rozsmarować ciasto na wyłożonej pergaminem i natłuszczonej blasze. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec 10 minut w temp. 200 stop. C. Wyjąć upieczony biszkopt na posypaną cukrem ściereczkć, usunąć pergamin. Zwinąć za pomocą ściereczki, odłożyć do ostygniecia. Sparzyć wrzątkiem cytryny, osuszyć, z jednej otrzeć skórkę na drobnej tarce. Wycisnąć sok z obu cytryn, utrzeć z cukrem, twarożkiem i otarta skórką. Dokładnie wymieszać masę z rozpuszczoną żelatyną oraz ubitą śmietaną. Przetrzeć konfiturę przez sitko. Rozwinąć ciasto, posmarować konfiturą i masą twarogową. Ponownie zwinąć. Włożyć na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem i kakao.