Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa z orzechami i morelami
Kurczaka umyć ,osuszyć i wytrybować ze wszystkich kości. Należy zacząć od przekrojenia wzdłuż grzbietu ,potem powoli ostrym nożykiem oddzielać kość od skóry,mięsa itd.... Cały płat mięsa lekko rozbić tłuczkiem,posolić i popieprzyć z obu stron. Obraną,posiekaną cebulę zeszklić na oliwie . Polędwice drobno posiekać nożem ,dodać posiekane na drobno orzechy i morele. Wlać wino,dodać cebulę ,doprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Masę rozsmarować na mięsie ,posypać majerankiem i zwinąć w roladę.Obwiązać mocną nitką i piec w 190 stopniach przez ok. godzinę czasu. Często polewać wodą ,później powstałym sosem i należy co jakiś czas obracać roladę ,aby równo się zrumieniła.
evita0007
Smakowita
gabyelle21l@tlen.pl