Sposób przygotowania:
Rolada drobiowo-wieprzowa
Skórę z kurczaka nacinamy wzdłuż, zaczynając od piersi. Następnie usuwami kości ze środka. Skórę i mięso z kurczaka, dobrze obsypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 8 godzin w chłodne miejsce. FARSZ Cebulę obrać,pokroić w kostkę ,podsmażyć na tłuszczu. Mięso wieprzowe mielone przekładamy do miski, dodajemy do mięsa jajka, majeranek, czosnek, sól i pieprz, oraz kasze manną, cebulę,dokładnie mieszamy. Na piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry. Pieczarki umyć, osączyć,poddusić w całości na patelni,ostudzić. Na farsz wyłożyć pieczarki,strąki umytej i osuszonej papryki,natkę pietruszki. Następnie tak przygotowaną roladę ściśle rolujemy i wkładamy do siatki do pieczenia. Wierzch rolady dobrze obsypać przyprawami, włożyć roladę do rękawa. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Do nagrzanego piekarnika włożyć roladę na 70 minut.