Sposób przygotowania:
Rolada kakaowa
Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli i cukier i ubijamy na parze( ustawiamy miskę na mniejszym garnku z gorącą wodą). Masa powinna być jednolita, jasna, puszysta. Nie powinniśmy wyczuwać w niej cukru. Gdy masa będzie jednolita dodajemy ciągle mieszając partiami przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną KASIĘ. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce do pieczenia rolad wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w temp. 160 stopni. Po upieczeniu przekładamy na ściereczkę kuchenną i zwijamy na kształt rolady. Galaretkę rozpuszczamy w 100 ml wrzącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie miksujemy ją z serkami homogenizowanymi. Gdy masa zacznie tężeć rozsmarowujemy ją na biszkopcie i zwijamy na kształt rolady. Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia.