basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Rolada kokosowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo ciekawe ciasto bez pieczenia.

Rolada kokosowa.

Składniki:

Rolada kokosowa.

 

  • Ciasto ciemne:
  • 25 dag biszkoptów
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki rumu
  • 3 żółtka
  • 4 łyżki mleka
  • Ciasto białe:
  • 1/2 szklanki kokosu
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Rolada kokosowa.
Biszkopty zmielić w mikserze, przesypać je do miski i dodać cukier puder, rum, kakao, żółtka, mleko, wymieszać i rozwałkować na stolnicy przez woreczek foliowy. Składniki na ciasto białe rozetrzeć pałką na jednolitą masę. Na rozwałkowane ciasto ciemne rozsmarować ciasto białe i zawinąć roladę. Schłodzić w lodówce, kroić grubsze kromeczki.