IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Rolada malibu z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rolada malibu z kokosem, delikatna biszkoptowa.

Rolada malibu z kokosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada malibu z kokosem

 

 

  • KREM:
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki malibu
  • wiórki kokosowe do smaku

Sposób przygotowania:

Rolada malibu z kokosem
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec dodajemy cukier oraz żółtka. Mąkę oraz mąkę ziemniaczaną przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na blachę do pieczenia wyłożona papierem i pieczemy ok 15 min w temp. 180'C. Upieczone ciasto - jeszcze ciepłe zawijamy w wilgotna ściereczkę i pozostawiamy ok 15 min. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru, a następnie dodajemy malibu. Ciasto rozwijamy i smarujemy połową kremu, zawijamy w roladę. Pozostałą częścią kremu ozdabiamy naszą roladę np. gwiazdką duża. Posypujemy kokosem i umieszczamy w lodówce na ok 60 min. Smacznego !!
Rolada malibu z kokosem
Przygotowujemy ciasto biszkoptowe na roladę
Rolada malibu z kokosem
Upieczone ciasto zawijamy w wilgotną ściereczkę
Rolada malibu z kokosem
Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru oraz malibu
Rolada malibu z kokosem
Końcówką gwiazdką dekorujemy roladę i posypujemy wiórkami kokosowymi