ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Rolada mięsna z serem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taką roladę można podać na obiad jak również zabrać na piknik

Rolada mięsna z serem.

Składniki:

Rolada mięsna z serem.

 

  • 2 czerstwe bułki
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 pęczek tymianku
  • 1 jajko
  • 1,25 kg mieszanego mięsa mielonego
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • 20 dag kremowego twarogu
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 3 różnokolorowe papryki
  • 5 dag oliwek z papryką
  • 50 dag chudego twarogu

Sposób przygotowania:

Rolada mięsna z serem.
Bułki rozmocz w zimnej wodzie.Posiekaj cebulę,czosnek oraz listki tymianku.Rozmoczone bułki odciśnij,dodaj do mięsa.Wbij jajko,dosyp cebulę,czosnek i tymianek.Przypraw solą,pieprzem i papryką.Wyrób.Masę mięsną włóż między dwa kawałki folii,rozwałkuj na kwadrat o boku 40 centymetrów.Usuń folię z wierzchu.Na mięsie rozsmaruj kremowy twaróg.Lekko unosząc brzeg folii zwiń mięso.Roladę ułóż na blasze i piecz około 90 minut w temperaturze 175`C.Po godzinie pieczenia obłóż ją plastrami boczku.Dopiecz.Przygotuj dip:papryki pokrój w cienkie paseczki.Zmiksuj oliwki.Wymieszaj z chudym twarogiem i papryką.Przypraw i podawaj do rolady.