Sposób przygotowania:
Rolada mięsna z serem.
Bułki rozmocz w zimnej wodzie.Posiekaj cebulę,czosnek oraz listki tymianku.Rozmoczone bułki odciśnij,dodaj do mięsa.Wbij jajko,dosyp cebulę,czosnek i tymianek.Przypraw solą,pieprzem i papryką.Wyrób.Masę mięsną włóż między dwa kawałki folii,rozwałkuj na kwadrat o boku 40 centymetrów.Usuń folię z wierzchu.Na mięsie rozsmaruj kremowy twaróg.Lekko unosząc brzeg folii zwiń mięso.Roladę ułóż na blasze i piecz około 90 minut w temperaturze 175`C.Po godzinie pieczenia obłóż ją plastrami boczku.Dopiecz.Przygotuj dip:papryki pokrój w cienkie paseczki.Zmiksuj oliwki.Wymieszaj z chudym twarogiem i papryką.Przypraw i podawaj do rolady.