migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Rolada orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna orzechowa roladka z bitą śmietaną

Rolada orzechowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada orzechowa
Do miski wbić jajka,dodać cukier puder i utrzeć na puszystą masę. Porcjami dodawac kolejne składniki: mąkę wymieszaną z proszkiem, kakao oraz mielone orzechy włoskie. Ciasto wylać na blachę wyłozona paierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 220 C i piec 10 minut. Gorące ciasto przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwinąć w roladę razem ze sciereczką. Odłozyć do wystudzenia. Smietane ubić z dodatkiem cukru waniliowego i śmietanfixu. Wystudzona roladę delikatnie rozwinąć, posmarowac dżemem wiśniowym i bitą śmietaną. Zwinąć i wstawić do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem dowolnie udekrowac lub posypać cukrem pudrem.
Rolada orzechowa
Etap 1 Przygotowac ciasto i przełożyć na blachę wyłozona papierem do pieczenia
Rolada orzechowa
Etap 2 Upieczone gorace ziasto zwinąc razem ze ściereczka w roladę
Rolada orzechowa
Etap 3 Rozsmarować dżema,ja dałam z całymi wiśniami
Rolada orzechowa
Etap 4 Na dżem rozsmarować bitą śmietanę