Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Rolada schabowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszna rolada ze schabu z duszonymi pieczarkami z cebulką , ciągnącym się serem mozzarella i kawałkami papryki. Całość zapiekane w bulionie warzywnym.

Rolada schabowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada schabowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada schabowa
Schab rozkrawamy wzdłuż i rozbijamy. Rozbity schab doprawiamy przyprawami i odstawiamy. Pieczarki obieramy i kropimy na kawałki. Cebulę obrać posiekać i podsmażyć na oleju , dodać pieczarki i dusić aż woda odparuje. Doprawić do smaku. Ser pokroić na plasterki. Paprykę umyć i pokroić w paseczki. Na rozbitym schabie rozkładamy plastry sera , porcję pieczarek i paprykę. Zwijamy w roladę i spinamy wykałaczkami. Mięso przekładamy na naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1,5 h.
Rolada schabowa
Schab rozkrajamy wzdłuż i rozbijamy. Rozbity schab doprawiamy przyprawami
Rolada schabowa
Na rozbitym schabie rozkładamy plastry sera , porcję pieczarek i paprykę.
Rolada schabowa
Zwijamy w roladę i spinamy wykałaczkami
Rolada schabowa
Mięso przekładamy na naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1,5 h.