Sposób przygotowania:
Rolada serowa
1. Biały ser i mleko ugotuj na małym ogniu - często mieszając przez czas około 10 minut. Odcedź.
2. Masło stopić w rondlu. Dodać mieszankę serową i pozostałe składniki. ( żółtko, łyżeczk octu, łyżeczkę soli i łyżeczkę vegety )
Gotować kolejne 6 minut.
3. Odciąć górę plastikowej butelki. Wlać masę i ostudzić.
4. Wyjąć, owinąć folią spożywczą i porządnie schłodzić.
2. Masło stopić w rondlu. Dodać mieszankę serową i pozostałe składniki. ( żółtko, łyżeczk octu, łyżeczkę soli i łyżeczkę vegety )
Gotować kolejne 6 minut.
3. Odciąć górę plastikowej butelki. Wlać masę i ostudzić.
4. Wyjąć, owinąć folią spożywczą i porządnie schłodzić.