Sposób przygotowania:
Rolada śliwkowo-kokosowa
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru kryształu. Białka ubijamy z pozostałą łyżka cukru na sztywno. Obie masy delikatnie łączymy i mieszamy z kakao. Powstałą masę rozsmarowujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto oprószyć połową cukru pudru i włożyć do piekarnika. Piec około 8 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony biszkopt obrócić na pergaminie. Zdjąć papier, na którym się piekł. Biszkopt zwinąć w roladę. Kwaśną śmietanę ubić z cukrem waniliowym i resztą cukru pudru. Wmieszać usztywniacz do bitej śmietany. Wypestkować śliwki, pokroić w kawałki. Schłodzoną roladę rozwinąć, posmarować bitą śmietaną (część odłożyć), rozłożyć śliwki. Znów zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki do stężenia. Schłodzoną roladę smarujemy resztą kremu śmietankowego i obtaczamy w zabarwionych wiórkach kokosowych (barwnik w proszku wymieszać - wilgotnymi rękami - z wiórkami kokosowymi).