Sposób przygotowania:
Rolada śmietanowo-kawowa
Jajka w temperaturze pokojowej wbić do miski i dokładnie zmiksować z cukrem na puch.Mąkę przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia i kakaem.Wymieszać.Masę wylać na blachę i wyrównać.Piec w nagrzanym piekarniku ok 8-10 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu przełożyć roladę na ściereczkę i zwinąć.Pozostawić do ostygnięcia.Żelatynę rozpuścić we wrzątku i dodać kawę rozpuszczalną.Odstawić do ostygnięcia.Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem,przelać ostudzoną żelatynę z kawą.Czekoladę pokruszyć,dodać do masy i ponownie zmiksować.Roladę rozwinąć i przełożyć masę dokładnie rozprowadzając.Ponownie zwinąć i wstawić do lodówki.Rozrobić polewę.Polać roladę,posypać posypką i odstawić do lodówki do zastygnięcia.