Sposób przygotowania:
rolada truskawkowa
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem.
Mąkę przesiać, wymieszać z kakao, mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Dodać do masy jajecznej, wymieszać. Białka ubic na sztywną pianę, połączyć z masą.
Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, przełożyć ciasto.
Piec 15 minut w temp. 200 stop.C.
Biszkopt wyjąć na ściereczkę, zdjąć papier, zrolować.
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody.
Truskawki zmiksować.
Żelatynę podgrzać, rozpuścić dodać do musu truskawkowego.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, połączyć z musem.
Ciasto rozwinąć, rozsmarować krem, zwinąć, włożyć na 30 minut do lodówki.
Mąkę przesiać, wymieszać z kakao, mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Dodać do masy jajecznej, wymieszać. Białka ubic na sztywną pianę, połączyć z masą.
Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, przełożyć ciasto.
Piec 15 minut w temp. 200 stop.C.
Biszkopt wyjąć na ściereczkę, zdjąć papier, zrolować.
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody.
Truskawki zmiksować.
Żelatynę podgrzać, rozpuścić dodać do musu truskawkowego.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, połączyć z musem.
Ciasto rozwinąć, rozsmarować krem, zwinąć, włożyć na 30 minut do lodówki.