Sposób przygotowania:
Rolada truskawkowa
Rozdzielić białko od żółtek i stopić masło. Żółtka utrzeć z cukrem, dodając mąkę i stopione masło.
Ubić białka z łyżką cukru pudru na sztywną pianę. Dodać do ciasta.
Do przygotowanej formy wlać ciasto. Piec w temp. 200 stopni C. przez max 8 min. Ciasto wyjąć i przykryć szmatką i odwracamy formę do góry dnem. Dokładnie wymieszać serek homogenizowany z łyżką cukru pudru. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i wysmarować ciasto kremem serowym wyrównać i poukładać pokrojone truskawki. Zwijamy ciasto w rulon i odstawiamy do lodówki.
Ubić białka z łyżką cukru pudru na sztywną pianę. Dodać do ciasta.
Do przygotowanej formy wlać ciasto. Piec w temp. 200 stopni C. przez max 8 min. Ciasto wyjąć i przykryć szmatką i odwracamy formę do góry dnem. Dokładnie wymieszać serek homogenizowany z łyżką cukru pudru. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i wysmarować ciasto kremem serowym wyrównać i poukładać pokrojone truskawki. Zwijamy ciasto w rulon i odstawiamy do lodówki.