kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Rolada wołowa z cielęciną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne i starcza dla 15 osób :)

Rolada wołowa z cielęciną

Składniki:

Rolada wołowa z cielęciną

 

Sposób przygotowania:

Rolada wołowa z cielęciną
Wołowinę rozbijamy na cienki płat. Cielęcinę mielimy razem z boczkiem, dodajemy posiekaną cebulę, masło i dusimy razem. Kiedy jest gotowe dodajemy bułke tartą, jajko, natkę pietruszki i przyprawiamy sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Wykładamy masę na wołowinę i zwijamy rulon. Boki wciskamy do środka. Związujemy jak baleron, smarujemy masłem. Przyprawiamy z wierzchu solą i pieprzem. Pieczemy 1,5 godziny w 200*C.Wyjmujemy z piekarnika, przykrywamy deseczką i obciążamy ją. Studzimy pieczeń. Podajemy z sosem, sałatką warzywną, papryką konserwową i natką pietruszki. Smacznego!