Sposób przygotowania:
Rolada z boczku
Boczek natrzeć solą, pieprzem i zostawić na 2-3 godziny
w zimnym miejscu. Pieczarki pokroić i lekko podsmażyć na maśle, ostudzić. Białą cześć pora, pokroić w plastry, połączyć
z pieczarkami i mięsem, dodać przyprawy, jajko,dokładnie wymieszać masę mięsną. Boczek posmarować masą mięsną, zwinąć w rulon, związać nitką bawełnianą, obsypać ziołami włożyć do formy i wstawić do gorącego piekarnika. Piec około 2 godziny, co jakiś czas polewać wytworzonym sosem.
w zimnym miejscu. Pieczarki pokroić i lekko podsmażyć na maśle, ostudzić. Białą cześć pora, pokroić w plastry, połączyć
z pieczarkami i mięsem, dodać przyprawy, jajko,dokładnie wymieszać masę mięsną. Boczek posmarować masą mięsną, zwinąć w rulon, związać nitką bawełnianą, obsypać ziołami włożyć do formy i wstawić do gorącego piekarnika. Piec około 2 godziny, co jakiś czas polewać wytworzonym sosem.