Sposób przygotowania:
Rolada z cielęciny z kiełbasą parówkową
Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody. Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż tak aby powstał prostokątny płat mięsa, zbić tłuczkiem, natrzeć roztartymi z solą 2 ząbkami czosnku, oprószyć pieprzem, odstawić do lodówki na pół godziny. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, pozostały roztarty z solą ząbek czosnku, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Na przygotowany płat mięsa wyłożyć mięso mielone, wyrównać. Z jednej strony ułożyć obraną z osłonek parówkę, zwinąć mięso w rulon, związać bawełnianą nitką. Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, skropić 3-4 łyżkami gorącej wody, przykryć, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp około 190 stopni około 1 godziny polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem i bulionem.