Sposób przygotowania:
Rolada z dodatkiem banana
Przygotować jajka które muszą być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem. Rozmieszać i dodać białka. Delikatnie wymieszać i przelać na papier do pieczenia dokładnie rozprowadzając. Piec ok 8-10 min w 170 stopniach. Po upieczeniu roladę przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i szybciutko zwinąć. Odczekać aż wystygnie. Przygotować mleko i garnuszek.Budyń rozrobić wedle przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Ciepłe masło rozetrzeć mikserem, dodać cukier puder i miksować na puch. Dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu ciągle miksując. Banana rozgnieść widelcem i dodać do miksowanego budyniu. Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksować. Roladę rozwinąć. Wyłożyć dokładnie krem na roladę i zwinąć. Lekko przycisnąć. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na wierzch posypać cukrem pudrem i przyozdobić kawałkami banana.