Rolada z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Rolada z indyka

Składniki:

Rolada z indyka

 

  • 50 dag wieprzowiny ale szynki,
  • 15 dag suszonych moreli,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka
Piersi z indyka cienko rozbić. Wieprzowinę zmielić. Morele pokroić w paski. Mięso natrzeć przyprawa Delikat. Mięso mielone wymieszać z masłem i morelami, natka i przyprawa Delikat. Rozsmarować na płacie mięsa i zrolować, obwiązać sznurkiem - włożyć do formy, podlać wody, skropić olejem. Piec około 90 minut w temp 220 stopni pod przykryciem. Od czau do czasu obraca.