marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Rolada z indyka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Może być na obiad albo do chleba

Rolada z indyka faszerowana

Składniki:

Rolada z indyka faszerowana

 

  • 1 kg piersi z indyka
  • 25 dag mięsa mielonego drobiowego
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • majeranek
  • 1 jajko
  • 1 mała bułka

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka faszerowana
Mielone wymieszać z jajkiem , namoczoną i odciśniętą bułką , solą i pieprzem- jak mielone .Pierś z indyka potłuc tłuczkiem do mięsa na duży prostokąt . Posolić i posypać pieprzem. Nałożyć farsz i zwinąć . Posypać po wierzchu mieloną papryką , solą i pieprzem .Zawinąć w folię aluminiową bardzo szczelnie . Wsadzić do nagrzanego do 220 * C i piec 1,5 godziny. Zostawić by wystygła w folii i dopiero kroić . Jak ma być na ciepło to oczywiście pociąć na porcje na ciepło.