Sposób przygotowania:
Rolada z kurczaka z pieczarkami
Kurczaka rozciąć wzdłuż na pół, oddzielić kości od mięsa, dobrze obsypać mięso i skórę przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na parę godzin. Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu w całości. Natkę pietruszki umyć, osączyć, pokroić. Do miski przełożyć mięso mielone, ostudzone pieczarki, sól i pieprz. Dodać jajka i pokrojoną natkę pietruszki, wszystko dokładnie wymieszać. Farsz równomiernie rozłożyć na mięsie drobiowym i skórze. Zwinąć dobrze roladę drobiową, włożyć w siatkę i przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć roladę na brytfannę, włożyć do nagrzanego do 190 stop.piekarnika piec ok. 70 minut.