mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Rolada z łososia z pieczywem chrupkim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna rolada z łososia, polecam, pyszna

Rolada z łososia z pieczywem chrupkim

Składniki:

Rolada z łososia z pieczywem chrupkim

 

  • 450 g odcedzonego łososia z puszki
  • 100 g pełnotłustego, delikatnego sera
  • 3 łyżki śmietany
  • 1/2 drobno posiekanej cebuli
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • 3 łyżki drobno posiekanej pietruszki
  • Kruche pieczywo

Sposób przygotowania:

Rolada z łososia z pieczywem chrupkim
Umieść łososia, ser , śmietanę, startą cebulę, sok z cytryny oraz chrzan w misce i rozmieszaj widelcem do uzyskania jednolitej masy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotuj kawałek folii aluminiowej o powierzchni 3o cm kw. i nasmaruj tłuszczem. Na środek folii połóż masę z łososia i uformuj ją rękoma w kształcie kiełbaski o długości 20cm. Rolade owiń folią, zginając ją na końcach. Roladę ostrożnie umieść na talerzu i zostaw w lodówce do schłodzenia na noc. Rozsyp posiekaną pietrzuskę na kawałku pergaminu. Odwiń roladę i delikatnie obtocz w pietruszce. Potnij na grube plastry i podawaj z chrupkim pieczywem.