Sposób przygotowania:
Rolada z miesa mielonego
Bulke namoczyc i odcisnac. Cebule obrac i pokroic w kostke. Peperoni i mozzarelle odsaczyc i pokroic na male kawalki.
Do odcisnietej bulki dodac 1 cale jajko i 1 bialko, bulke tarta, przyprawic do smaku sola, pieprzem, maggi i dodac musztarde. Dobrze wymieszac i rozlozyc na folii aluminiowej w ksztalcie prostokata o grubosci ok.2cm-3cm. Na mieso wylozyc pokrojona cebule, nastepnie peperoni i mozzarelle. Zawinac calosc w rolade, dobrze zalepic boki, wlozyc do zaroodpornego naczynia, posmarowac rozmieszanym zoltkiem i piec ok.60 min. w temp. 200 stopni.
Do odcisnietej bulki dodac 1 cale jajko i 1 bialko, bulke tarta, przyprawic do smaku sola, pieprzem, maggi i dodac musztarde. Dobrze wymieszac i rozlozyc na folii aluminiowej w ksztalcie prostokata o grubosci ok.2cm-3cm. Na mieso wylozyc pokrojona cebule, nastepnie peperoni i mozzarelle. Zawinac calosc w rolade, dobrze zalepic boki, wlozyc do zaroodpornego naczynia, posmarowac rozmieszanym zoltkiem i piec ok.60 min. w temp. 200 stopni.
asia77
Sarenka
Natala1210
iwona3004
Jojo
bogda46