klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Rolada z piersi indyczej z fetą i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna i oryginalna rolada z piersi z indyka ze szpinakiem i serem feta.Dobry pomysł na pyszny rodzinny obiad.

Rolada z piersi indyczej z fetą i szpinakiem

Składniki:

Rolada z piersi indyczej z fetą i szpinakiem

Nadzienie

Mięso

  • 2 duże piersi z indyka
  • olej do obsmażenia
  • sznurek lub wykałaczki

Sposób przygotowania:

Rolada z piersi indyczej z fetą i szpinakiem

Nadzienie

Na patelnię wrzucamy szpinak ,pokruszony ser feta i przeciśnięty przez praskę czosnek.Wszystko smażymy aż szpinak zmiękczeje i połączy się z serem(nie przejmujcie się gdy woda z sera nie będzie chciała całkowicie odparować)

Mięso

Piersi z indyka pokrój albo na mniejsze albo pozostaw takie jakie są(zależy czy chcesz mniejsze roladki czy duże).Mięso rozbij i nałóż na nie farsz ze szpinaku.Gotowe roladki możesz owinąć sznurkiem lub po prostu powbijać w miejsce łączenia wykałaczki.Obsmaż na rozgrzanej patelni z każdej strony i wyłóż do naczynia żaroodpornego.Wodą ,która nam została po smażeniu sera i szpinaku można polać roladki w naczyniu.Pieczemy ok.1 godziny ale musimy pamiętać, że pieczenie zależy od wielkości i grubości roladek.