Sposób przygotowania:
Rolada z piersi
Pierś wypłukać osuszyć rozciąć nożem formując z niej płat rozbić go tłuczkiem. Na oleju poddusić obrane pokrojone pieczarki,paprykę i cebulę.Połowę odłożyć a resztę połączyć z tartą bułką,śmietaną,żółtkiem i pokrojoną wędliną,przyprawić do smaku solą i pieprzem dobrze wymieszać. Masę rozprowadzić na mięsie. Dookoła zostawić wolny brzeg aby nadzienie podczas pieczenia nie wypłynęło,posypać żółtym serem,roladę zwinąć i ciasno owinąć mięso nicią. Roladę podsmażyć a pużniej przełożyć do żaroodpornego naczynia obłożyć ją pokrojoną w cząstki cebulą i pomidorami,podlać rosołem oraz winem.Dusić ok.godziny w temp.160 stopni ,następnie gotową roladę wyjąć pokroić w plastry polać sosem i posypać natką.
Justyna33
booboo
darek112