lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada z piersi kurczaka i szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie ma to jak samemu ulepsza się dania aby spróbować czegoś nowego. Zobaczyć jaki powstanie smak i czy przypadnie do gustu .

Rolada z piersi kurczaka i szynki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada z piersi kurczaka i szynki

 

  • pierś podwójna spora musi być

 

  • ser żółty 8 plastrów

 

  • szynka pokrojona w paseczki tak 100 gram starczy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z piersi kurczaka i szynki
Pierś podwójną dzielimy na połowę. Teraz połowę piersi rozcinamy tak aby nam powstała jedna warstwa. Doprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy ser na całej powierzchni piersi i pokrojoną szynkę. Zwijamy pierś jak roladę i nićmi związujemy jak szynkę. Maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni przykrytą pokrywką z obu stron na rumiany kolor i dusimy koło 40 minut i gotowe smacznego.
Rolada z piersi kurczaka i szynki
Teraz połowę piersi rozcinamy tak aby nam powstała jedna warstwa. Doprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy ser na całej powierzchni piersi i pokrojoną szynkę.
Rolada z piersi kurczaka i szynki
Zwijamy pierś jak roladę i nićmi związujemy jak szynkę.
Rolada z piersi kurczaka i szynki
Maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni przykrytą pokrywką z obu stron na rumiany kolor i dusimy koło 40 minut i gotowe smacznego.