Sposób przygotowania:
Rolady z kurczaka z kluskami
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce z drobnymi oczkami dodajemy jajko, sol i make, mieszamy. Masa powinna być dość gęsta.Zagotowujemy garnek wody i wrzucamy masę z której uformują się kluski. Czekamy aż wypłyną wtedy powinny być już dobre, ale warto sprawdzić. Mozna je oprószyć cebulka z boczkiem.
Piersi z kurczaka rozbijamy i smarujemy musztarda z jednej strony, solimy i pieprzymy układamy na nich odrobinę boczku, troszkę cebuli i kapusty kiszonej zawijamy i w razie potrzeby przekłuwamy wykałaczkami, żeby się nie popsuły:) podsmażamy na patelni, aż się zrumienia i zalewamy woda,dodajemy grzybki suszone dusimy, aż dojdą . następnie wyjmujemy je z patelni zagęszczamy sos woda z moka.Boczek kroimy w kosteczkę, a cebulkę w piórka i smażymy.
Szatkujemy kapustę i gotujemy do miękkości z kostka wołową. Gdy będzie miękka odlewamy z niej wodę i podsmażamy dalej dodając troszkę usmażonej wcześniej cebulki i boczku, ale nie wszystko. można troszkę popieprzyć. Na koniec dodajemy drobno pokrojony koperek.
SMACZNEGO:)
Piersi z kurczaka rozbijamy i smarujemy musztarda z jednej strony, solimy i pieprzymy układamy na nich odrobinę boczku, troszkę cebuli i kapusty kiszonej zawijamy i w razie potrzeby przekłuwamy wykałaczkami, żeby się nie popsuły:) podsmażamy na patelni, aż się zrumienia i zalewamy woda,dodajemy grzybki suszone dusimy, aż dojdą . następnie wyjmujemy je z patelni zagęszczamy sos woda z moka.Boczek kroimy w kosteczkę, a cebulkę w piórka i smażymy.
Szatkujemy kapustę i gotujemy do miękkości z kostka wołową. Gdy będzie miękka odlewamy z niej wodę i podsmażamy dalej dodając troszkę usmażonej wcześniej cebulki i boczku, ale nie wszystko. można troszkę popieprzyć. Na koniec dodajemy drobno pokrojony koperek.
SMACZNEGO:)