Sposób przygotowania:
Rolada ze schabu
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, Smażymy, aż stanie się chrupiący. Cebulę kroimy w piórka, a paprykę w drobne paski-dorzucamy je na patelnię. Chwilę podsmażamy i podlewamy wodą, by warzywa trochę się poddusiły. Dodajemy do nich zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Gdy papryka jest miękka, kończymy duszenie. Schab ubijamy na kotlety. Rozwijamy folię spożywczą i układamy kotlety obok siebie, by delikatnie na siebie nachodziły. Solimy je i pieprzymy. Nakładamy na nie przestudzony farsz. Ścieramy ser żółty i posypujemy po farszu. Zwijamy roladę(pomagamy sobie przy tym folią na której ułożone są kotlety). Na łączeniu kotletów spinamy wykałaczkami, by rolada się nie rozpadła. Obsmażamy ją na złoto na patelni(niestety rolada nie weszła na patelnię, więc musiałam ją przeciąć na pół) i wstawiamy na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.